The place for men and mankind

Tips voor het onderhouden van je hottub

 

Wanneer je jouw hot tub voor het eerst krijgt, kun je natuurlijk niet wachten om hem met water te vullen en te genieten van de ontspanning die hot tubs bieden. Hoewel jouw bubbelbad jouw eigen oase wordt, is het absoluut noodzakelijk dat je de tijd neemt om hem zo nu en dan te onderhouden als je hem in dezelfde staat wilt houden als waarin je de eerste investering deed. Het onderhouden van een hot tub is niet moeilijk en het kost niet al te veel van je kostbare tijd. In dit artikel leren we jou hoe je jouw hot tub kunt onderhouden met een aantal tips.

De basisprincipes van waterverzorging

Door de basisprincipes van waterverzorging te begrijpen, kun je gemakkelijk bacteriegroei of onzuiverheden vermijden die het water kunnen vertroebelen of de materialen waaruit het apparaat bestaat, kunnen beschadigen. Hier is een overzicht van wat je dient te weten om het hottub water fris en puur te houden.

Bereid het water voor. Het water dat uit jouw slang komt, is ontworpen om door koperen leidingen en huishoudelijke watersystemen te reizen. Daarom dien je het water aan te passen om het geschikt te maken voor jouw hottub. Het aanpassen van het water is verre van moeilijk en vereist het gebruik van teststrips die de pH-balans en calciumhardheid van het water meten. Bepaal met een waterbehandelingskit of de calciumspiegels te hoog of te laag zijn en voeg vervolgens de chemicaliën toe totdat het water positief test. Omdat watersystemen op elke locatie verschillen, is jouw plaatselijke erkende dealer jouw belangrijkste bron van informatie over wat je in jouw water moet zoeken en wat je dient te gebruiken om het goed af te stellen.

Jouw hottub ontsmetten met chloor of broom

Nadat de pH en het mineraalgehalte van het water precies goed zijn, dien je te leren hoe je jouw hottub kunt reinigen. Ontsmetten is eenvoudig, je hoeft alleen maar te weten welke producten je moet gebruiken. De meeste onderhoudsprofessionals raden aan om chloor of broom te gebruiken. Elk van deze zal doden wat gewoonlijk in het water groeit zonder de eenheid zelf te beschadigen.

Nadat je de slechte dingen hebt gedood, moet je deze onzuiverheden verwijderen, zodat ze niet alleen in de hot tub zitten. Als organische verontreinigingen niet worden verwijderd, kan dit leiden tot troebel water en, in extreme gevallen van verwaarlozing, een muffe geur. Om deze onzuiverheden te verwijderen, gebruik chloor of broom die dode bacteriën en andere organische verbindingen zal oxideren. Je wilt ook uit voorzorg het water eens in de 4 tot 6 maanden verversen.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenTips voor het onderhouden van je hottub