The place for men and mankind

Hoe moet je jouw raamdecoratie uitzoeken? 

Raamdecoratie kopen lijkt een makkelijke klus, maar wanneer je dit zelf moet doen is het opeens stukken lastiger. Je hebt ten eerste ontzettend veel keuze, maar daarnaast moet je ook op vele andere dingen letten. Voorkom dat je onnodige fouten maakt en tref een goede voorbereiding. 

 

Wat is de functie? 

Waar je als eerste over na moet denken is wat de functie van jouw raamdecoratie zal zijn. Wil je de raamdecoratie gebruiken om het huis net iets beter te isoleren of is het puur voor het doseren van de hoeveelheid licht? Een andere optie waarvoor raamdecoratie gebruikt kan worden, is voor het behouden van de privacy. Als je hebt bepaald waarvoor je de raamdecoratie wilt hebben, dan kun je gaan kijken naar wat van materiaal je daarvoor wilt gebruiken. Moet het materiaal vochtbestendig zijn of niet? Daarnaast kun je ook alvast nadenken over hoe je het schoon wilt houden. Gordijnen dien je eens in de zoveel tijd te wassen, terwijl jij bij  pvc jaloezieën alleen een natte doek erover heen hoeft te halen. Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken voordat je gaat kiezen welk decoratie jij in huis wilt hebben.

 

Meten is weten

Zonder te meten heeft het geen nut om jouw raamdecoratie te gaan kopen. Je moet het kozijn heel precies meten om uiteindelijk de juiste raamdecoratie te kunnen kopen. Meet dit niet één keer, maar zorg ervoor dat je dit later voor de zekerheid nog een keer meet. Bij het kopen van de raamdecoratie is het handig om advies te vragen aan een expert. Zo kan het zijn dat je de meting op een net wat andere manier moet doen. Zo speelt bijvoorbeeld het ophangsysteem hier een belangrijke rol in. Voordat je het weet heb jij het kozijn perfect opgemeten, maar dien je raamdecoratie te kopen van een centimeter kleiner. 

 

Het design 

Als je de functie hebt bepaald en jouw raamkozijn hebt gemeten, kun je eindelijk een keuze maken qua stijl van de decoratie. Als je een gordijn kiest moet je erover nadenken of je een druk design wilt of enkel een effen kleur. met een druk design oogt de kamer al snel kleiner. Als je gaat voor jaloezieën dien je een keuze te maken qua materiaal. Zo kun je kiezen voor kunststof maar ook voor hout. 

Neem de tijd om de perfecte raamdecoratie te kopen. Hier kan wat tijd in gaan zitten, maar dan heb je uiteindelijk wel wat moois. Voorkom dat je fouten maakt en zorg ervoor dat je jaren later nog steeds plezier hebt van de keuzes die je nu maakt.

 

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenHoe moet je jouw raamdecoratie uitzoeken?