The place for men and mankind

Wat hebben een strelitzia en een monstera gemeen?

Een strelitzia en een monstera (gatenplant) hebben, zo op het eerste gezicht alleen gemeen dat het hier gaat om planten. Oké, kamerplanten. Maar verder zie ik geen overeenkomsten. De strelitzia heeft schitterende rode, oranje of gele bloemen en de monstera, tja, die heeft gaten in de bladen. Toch hebben ze echt wel wat gemeen. Ze passen namelijk allebei altijd in ieder interieur. Ook bij jou. Probeer het maar eens. Je kunt zowel de strelitzia als de monstera online bestellen en je zult zien. Het staat geweldig!

Wat hebben de strelitzia en de monstera nog meer gemeen?

Het zijn allebei gemakkelijke planten. Ze vergen maar weinig onderhoud en ze kunnen overal in huis geplaatst worden. Zet ze niet teveel uit het zicht, want dan mis je echt iets. En dan vergeet je misschien om ze af en toe te voorzien van een drupje water zo hier en daar. Verder? Hoef je er niets aan te doen. Als je slim bent, wacht je zelfs met water geven tot je moeder of je schoonmoeder binnenkomt. Grote kans dat die direct met hun vingers in de potgrond gaan zitten en dan voor jou direct de planten even water geven. Als je mazzel hebt, knippen ze ook de dode bladeren en de uitgebloeide bloemen er nog even uit ook.

Ja, maar dan zit ik dus met een kale plant

Nee. Het hele idee achter het hebben van levende planten in je huis is dat deze steeds weer opnieuw bladen en bloemen maken. Eigenlijk net zoals jij met je nagels. Die knip je toch ook kort? En voor je het weet zijn ze weer aangegroeid. Schrik dus vooral niet van je moeder als ze de schaar erbij pakt en word niet boos op je schoonmoeder als ze er wat dode bladeren uit plukt. Het hoort nu eenmaal bij het hebben van echte, levende planten.

Leuk zo'n plant, maar hoe kom ik aan een pot?

Dit is vaak een dingetje. Bij hoeveel mensen ben jij al geweest waar de plant in de binnenpot op een lelijke schotel stond omdat ze er geen passende pot bij konden vinden? Veel toch? Dat gaat jou dus niet overkomen. Bestel je de plant online, dan kun je er direct een passende pot bij bestellen. Bestel je én een strelitzia én een monstera? Dan is dit je kans om ze aan nog een overeenkomst te helpen: kies matching potten in mooie kleuren. Je zult zien dat de potten écht een groot verschil zullen maken.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenWat hebben een strelitzia en een monstera gemeen?