The place for men and mankind

Waar moet je op letten bij het kopen van vloertegels?

Stel jezelf eens voor dat je de badkamer wil verbouwen. Na er goed over te hebben nagedacht ben je er dan eindelijk uit: je wilt vloertegels kopen voor in de badkamer. Maar dan ben je er nog niet, nee, juist niet. Tegels zijn er namelijk in tal van verschillende kleuren, materialen en formaten. Om de tegels perfect bij het ontwerp van jouw badkamer te laten passen is nog wel het nodige werk nodig. Wil je een patroontje, of een effen kleur? Mat of glanzend? Kortom: er is genoeg keuze wanneer je tegels wil kopen. Benieuwd waar je nog meer rekening mee moet houden? Lees dan dit blog!

Bepaal waar de tegels komen te liggen

Je kunt het beste kiezen voor vocht vaste tegels wanneer je tegels wilt leggen in de badkamer. Komen ze op de muur, of wil je enkel tegels leggen op de vloer? Of wil je op zowel de vloer als op de muren tegels hebben? Op basis hiervan kan je vervolgens gaan kiezen welke tegels je wil.

Het beste is om op de vloer te kiezen voor een wat kleinere tegel, terwijl je op de muren voor een wat groter oppervlakte van elke tegel gaat. Het ligt natuurlijk aan het ontwerp van de badkamer wat het beste aansluit bij jouw wensen, maar dit wordt over het algemeen het meeste aangeraden bij tegels kopen.

Bedenk vervolgens hoe veel tegels je nodig hebt

En koop er dan net een beetje meer. Je ziet namelijk vaak dat tegels stuk gaan tijdens het leggen, passen of vervoeren. Om te voorkomen dat de plek waar jij de tegels gehaald hebt jouw tegel niet meer verkoopt, is het verstandig om wat extra tegels te halen.

Verder is het handig om de afmetingen van de ruimte te berekenen. Bereken de oppervlakte en koop aan de hand hiervan de hoeveelheid tegels. Houdt wel rekening met de voegen en eventueel snijverlies.

Kijk ook naar de slijtwaarde van de tegel die je wil kopen

Sommige tegels zijn namelijk beter bestand tegen slijtage dan andere. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het slijtpercentage wanneer je tegels gaat kopen. Dit is meteen een bevestiging voor jezelf om te kijken of de tegel wel toegepast kan worden voor waar jij hem voor wil gebruiken.

Hopelijk geven deze punten jou een wat beter inzicht in de factoren die meespelen wanneer je tegels gaat kopen. Veel succes met het kiezen van je tegels en succes met het leggen!

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenWaar moet je op letten bij het kopen van vloertegels?