The place for men and mankind

Pvc-vloer VS laminaat

De meningen zijn altijd erg verdeeld en persoonlijke smaak speelt een grote rol in deze kwestie: pvc vloeren VS laminaat vloeren. Iedere vloer heeft natuurlijk weer zo zijn eigen voordelen en eigenschappen. Wij gaan alle voordelen en eigenschappen eens op een rijtje zetten. Als jij nog aan het twijfelen bent tussen een pvc-vloer of laminaat zal je na dit artikel de juiste keuze kunnen maken!

De prijs

Over het algemeen is laminaat wat goedkoper dan pvc vloeren, alleen als je een hoge kwaliteit laminaat neemt zullen de prijzen niet zo verschillen. In principe vallen beide vloeren dus in dezelfde prijsklasse. Dit zal dan ook niet zo zwaar wegen in de beslissing voor welke vloer je wilt gaan. Uiteindelijk kies je meestal ook maar 1x bij het kopen van een nieuw huis voor een vloer, dus is het soms ook helemaal niet relevant wat de prijs is. Uiteindelijk moet je kiezen wat jij het mooist vindt en wat het beste bij jou past. Als je het financieel aankan, kies waar jij je goed bij voelt en kijk niet al te veel naar de prijs.

Onderhoud

Wat voor vele wel een groot deel uitmaakt bij het maken van de juiste keuze, is het onderhoud van de vloer. Sommige vloeren kunnen heel weinig hebben of moeten vak schoongemaakt worden en dit is niet erg efficiënt als je bijvoorbeeld een kleintje in huis hebt. Het voordeel aan pvc en laminaat vloeren is dat ze beide zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Beide zijn ze goed schoon te maken met de stofzuiger en de dweil. Het enige verschil is dat een laminaatvloer minder goed tegen vocht kan.  Dit omdat laminaat gevoelig is. Als er te veel vocht in een laminaatvloer blijft zitten zal dit uiteindelijk gaan bobbelen. Dit is erg zichtbaar en dat is dan ook het laatste wat je wil. Dit is dan ook geen ideale situatie voor in de badkamer. Pvc vloeren kunnen over het algemeen in elke ruimte gelegd worden.

Conclusie

De conclusie die je hier uit gaat trekken, is een persoonlijke keuze. In principe zijn pvc vloeren net wat onderhoudsvriendelijker en daarbij ook ontzettend makkelijk te leggen. Ook als je een liefhebber bent van vloerverwarming zijn pvc vloeren een hele goede keuze. Als je toch liever voor laminaat gaat is dat ook begrijpelijk, want deze vloer brengt ook weer zijn eigen voordelen met zich mee. Verdiep je hier nog eens goed in en ga langs bij verschillende woonwinkels. Hier kan je alle vloeren in het echt bekijken.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenPvc-vloer VS laminaat