The place for men and mankind

Drie musthaves voor je tuin!

Door het spontane pak sneeuw wat er ligt, denk je waarschijnlijk nu even niet aan je tuin zomer-klaar maken. Maar toch is het alweer februari en begint de lente alweer op 20 maart! Het gaat sneller dan je denkt en daarom is het zeker niet gek om nu alvast spulletjes aan te schaffen zodat je in de lente en zomer lekker in je tuin kunt vertoeven. In deze blog zet ik drie items op een rijtje die natuurlijk absoluut niet kunnen missen in jouw zomerse paradijsje voor over een paar maandjes. Lees hieronder meer over welke items je sowieso nodig hebt voor een perfecte zomerse tuin! 

Een goede lounge set 

Allereerst is een goede loungeset natuurlijk enorm belangrijk als je deze nog niet hebt. Als je in de zomer met een boekje buiten gaat zitten, wil je dat natuurlijk wel languit en comfortabel kunnen doen. Een loungeset bestaat normaal gesproken uit een bank (wat mij betreft is een hoekbank het meest comfortabel), een stoel en een tafeltje van hetzelfde materiaal. Ook zitten er vaak kussens bij die perfect in de set passen, zodat het mooi afgewerkt staat. Daarbij is een bank met perfect passende kussens ook het meest comfortabel, zodat je niet in een gat tussen de kussens kunt zakken. Mijn tip is om voor een loungeset te gaan die van plastic is (of in ieder geval niet van hout) zodat deze mooi blijft in alle weersomstandigheden en niet te veel onderhoud vergt. 

Een parasol 

Daarnaast is een parasol natuurlijk enorm belangrijk om te hebben. Als je lekker je boekje ligt te lezen in de zon, wil je namelijk wel af en toe de schaduw op kunnen zoeken. Dit is ook belangrijk zodat je geen zonnesteek gaat. Want dan ben je nog veel verder van huis! Een parasol kopen is ook nog best ingewikkeld af en toe; er zijn enorm veel soorten parasols. Zelf zou ik aanraden om een zweefparasol te kopen zodat je niet zit met de stang van de parasol die in de weg zit. Een zweefparasol heeft namelijk een boog in de stang/standaard zodat deze mooi buiten je lounge hoekje kan staan en niet in de weg staat. Super handig! 

Een eettafel

Tot slot is het natuurlijk heel fijn om lekker dinertjes en barbecues te kunnen houden buiten als het lekker weer is. Hiervoor is een eettafel met stoelen een laatste belangrijk item voor in je zomerse tuin. Het belangrijkste bij een eettafel voor buiten is dat deze ook echt geschikt is om buiten neer te zetten. Kijk dus goed of de eettafel gemaakt is voor buiten, van welk materiaal deze gemaakt is en hoe je deze moet onderhouden. Het zou namelijk zonde zijn als de tafel na een regenbui alweer weggegooid moet worden.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenDrie musthaves voor je tuin!