The place for men and mankind

Hoe kinderen gezonder eten door een andere broodtrommel

Zat jij voor de eeuwwisseling op de basisschool? Grote kans dat je dan pakjes schoolmelk uitgedeeld kreeg in je klas. En met een beetje geluk kreeg je een pakje chocolademelk. Dat was dan misschien wel een kleiner pakje, toch keken alle kinderen jou jaloers aan. Evenals wanneer jij lekkere koekjes mee naar school kreeg voor in de pauze, zoals de felbegeerde Prince Mini Stars of suikerwafels. Vaak moest je het echter doen met sultana’s of liga’s.

Gezond eten van jongs af aan

Tegenwoordig zijn alle tussendoortjes op school een stuk gezonder. De koekjes tijdens de pauze zijn ingeruild voor een stuk fruit. En de zakjes chips die je uitdeelde op je verjaardag hebben plaats gemaakt voor een gezond alternatief, zoals bananen-dolfijnen en andere creatieve fruitknutselwerkjes.

En met deze andere eetgewoonten, zijn er ook hele andere lunchboxen te vinden in de tassen van de kinderen. Weg met die lekkende melkbekers, pakjes capri-sun of plastic zakjes met platte broodjes, dit zijn nu de must-haves voor op school!  

Van pakje sap naar waterfles

De pakjes drinken die wij vroeger op school dronken bevatten veel suikers. Daardoor zat de juf vaak met een klas vol stuiterballen na de pauze, die vervolgens na een uur hun concentratie verloren. Tegenwoordig nemen veel kinderen een fles water mee naar school. Daardoor wordt van jongs af aan hun bewustzijn over het belang van water drinken getraind. Een saai plastic flesje voldoet niet, de cool kids hebben allemaal hun eigen kinder waterfles inclusief felle kleuren, leuke prints en een handig draaglus. Niet alleen leuk, maar ook een stuk beter voor het milieu!

Van broodtrommel naar lunchbox

De broodtrommel is terug van weggeweest. Een tijd lang kozen ouders voor het eenvoudige alternatief: plastic zakjes. Daardoor zaten kinderen in de pauze vaak geplette boterhammen te peuzelen. Een lunchbox hebben was op mijn basisschool een beetje suf. Met de hippe broodtrommels die je tegenwoordig op de markt vindt is dat verleden tijd. Sommige broodtrommels hebben gewoon een hele coole print, van een leuke tekenserie, dino’s of dieren. Andere broodtrommels zijn handig in laagjes ingedeeld. Zo is de lunchbox met bento bakje op de Japanse eetgewoonte geïnspireerd, waar kinderen vaak rijkelijk gedecoreerde rijstmaaltijden meekrijgen voor de lunch. Dit soort vakjes verandert een broodtrommel in een echte lunchbox. Door de verschillende vakjes kun je een meer gevarieerde lunch aanbieden

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeGadgetsHoe kinderen gezonder eten door een andere broodtrommel