The place for men and mankind

Zonwering als beschutting tegen de zon

De eerste zonnestralen van de lente ontvangen we natuurlijk met open armen. De zon kan heel prettig zijn in de zomer, maar soms is het ook fijn om de warme zonnestralen even te kunnen vermijden. Het kan erg heet worden op je terras door de felle zon. Om te kunnen voorkomen dat het te heet wordt in de tuin of op je terras kun je voor schaduw zorgen doormiddel van zonwering bijvoorbeeld.  Misschien ben je opzoek naar zonwering voor in huis of juist opzoek naar een nieuwe zonwering om je woning koel te houden in de zomer. Lees hier alles over zonwering en de soorten die er zijn. 

Wat is zonwering? 

Het is een verzamelnaam voor verschillende producten die het zonlicht en daarbij de warmte tegengaan. Je kunt bijvoorbeeld denken aan luxaflex, gordijnen, een parasol en een zonneluifel. Je hebt dus heel veel soorten die ervoor kunnen zorgen om een fijne schaduwplek te creëren in en rondom je huis. De ene manier zal beter tegen de zon werken dan de andere. Het doel van zonwering is om een raam, deur, schuifpui of een heel terras op een hele sfeervolle manier te beschermen tegen de felle zon. 

Welke typen zonwering zijn er? 

Er zijn wel meer dan tien soorten typen zonwering. Wanneer de zonwering aan de buitenkant van een huis is aangebracht noem je het buitenzonwering. Vaak gaat het dan om een zonnescherm waarin verschillende vormen bestaan: buitenjaloezieën, blinden, screens, persiennes of rol-en raamluiken. Screen zonwering is de meest effectieve manier. Een screen hangt verticaal en bedekt het hele raam. Screens worden aan de buitenkant van huizen geplaatst en daardoor bieden ze veel verkoeling binnenshuis. Wanneer zonwering aan de binnenkant van het gebouw is aangebracht spreek je over binnenzonwering. Hierbij kun je denken aan: rolgordijnen, lamellen, gordijnen en meer. Een bekende vorm hierbij die veel gebruikt wordt zijn rolluiken. Deze worden niet alleen maar gebruikt tegen zonwering maar ook ter beveiliging en isolatie tegen kou bijvoorbeeld.  

Als je graag in de tuin wilt zitten en daarbij genieten van de zomerse temperatuur maar je wel beschut wilt zitten, dan is het zonnescherm precies wat je nodig zult hebben. Zo kun je dus voor zowel binnen als buiten of verschillende effectieve manieren een zonwering realiseren waarbij de keuze groot is.  

Welke soort het beste bij jou past hangt af van jouw wensen. De ene manier werkt beter tegen de warmde dan de ander. In de meeste gevallen hebben mensen een buitenzonwering, hiermee heb je dus zonwering aan de buitenkant van het huis bevestigd. Op die manier creëer je privacy, koelte in en om het huis en schaduw.  

 

 

 

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenZonwering als beschutting tegen de zon