The place for men and mankind

Tips om je huis veilig te maken

Inbreken. Het gebeurt helaas nog veel te veel in Nederland. Het is iets waar we liever niet aan denken, maar wat wel vaak voorkomt. Het probleem met een inbraak is dat je spullen kwijt raakt en nog erger, er wordt een inbreuk gedaan op je privé omgeving. Om dit te voorkomen kun je het beste goed voorbereid zijn. Al gebeurt het nooit, al gebeurt het die ene keer, dan heb je spijt dat je geen voorzorgsmaatregelen hebt getroffen. Denk ook aan het gevaar van een inbraak, je weet nooit met welke intenties een inbreker kan binnen komen. Bespaar jezelf dus een hoop leed, zowel financieel als mentaal. De vraag die er nu is, hoe kun je dit doen? Dat vertel ik je vandaag in deze blog.

De makkelijke oplossing

Het installeren van een alarmsysteem is de meest eenvoudige en snelle oplossing om je huis te beveiligen. Een goed werkend alarmsysteem is meestal al voldoende om veel lawaai te maken als er onbekende mensen naar binnen komen. Het is meestal niet heel duur en eenvoudig te installeren. Veel huizen kiezen ervoor om een alarmsysteem in te bouwen, dan wordt het al iets prijziger. Qua beveiliging kun je het wat dit betreft steeds een stukje uitgebreider maken. Denk aan een camera ophangen bij de voordeur en achterdeur. Identificatie van de inbreker speelt hierin een belangrijke rol. Denk aan hond, die als het ware als alarmsysteem kan functioneren. Al zijn honden niet 100% betrouwbaar op dit gebied. 

De ultieme beveiliging is voorkomen

Waar je misschien nog niet eerder van gehoord had, is mistbeveiliging in de vorm van een mistgenerator. Een apparaat die dikke mist verspreidt zodra een inbreker komt. Dat noemen we mistgeneratoren. Ze genereren namelijk dikke mist. Een simpele aansluiting op een alarmsysteem is nodig. Door de mist ziet een inbreker geen hand meer voor ogen en de boef zal het hazenpad kiezen. Je kunt namelijk niet iets stelen wat je niet kunt zien. In het slechte geval loop je met een chocolade horloge naar buiten in plaats van een Rolex. Nee, dat werkt dus niet. Machines die mist produceren zijn niet schadelijk voor je spullen. Zet een raampje open, de mist verdwijnt en jij kunt weer lekker doorgaan met waar je mee bezig was.

 

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenTips om je huis veilig te maken