The place for men and mankind

Wat kun je doen met een evenement?

Vanwege de huidige maatregelen omtrent de corona crisis zijn alle evenementen die gepland stonden tot en met september vooralsnog geschrapt. Dat is natuurlijk ontzettend slecht nieuws voor de evenementenbranche. Alle horeca is gesloten en het is nog onbekend hoelang de huidige maatregelen gaan gelden. Ook alle feestjes en festivals mogen niet meer doorgaan. De maatregelen hebben er mede voor gezorgd dat veel meer evenementen nu online worden georganiseerd of in kleine groepen worden georganiseerd. Door creatief na te denken over mogelijke oplossingen blijkt er toch meer mogelijk te zijn dan dat we van te voren hadden gedacht. In dit blog zal ik een aantal ideeën en tips geven omtrent de organisatie van een evenement.

Een online evenement organiseren

Er zijn online veel mogelijkheden voor het organiseren van een evenement. Er zijn veel verschillende social media platforms waarop je in contact kunt komen met een groot publiek. Zo kun je bijvoorbeeld een livestream verzorgen of leuke filmpjes plaatsen. Ook is het online mogelijk om trainingen te verzorgen en om vergaderingen te voeren via video calls. Veel van deze tools zijn gratis en erg gemakkelijk om te gebruiken. Hoewel een outdoor evenement toch veel anders is dan een evenement achter je laptop of pc, zijn er veel manieren om een leuk online evenement te organiseren.

Voor een klein gezelschap

Jammer genoeg gaan de verjaardagen en feestjes momenteel ook niet door. Dat is natuurlijk erg jammer en vooral als je in deze periode jarig bent. Mocht je toch iets willen organiseren voor een kleine groep en daar toestemming voor hebben gekregen, zou je gebruik kunnen maken van special effects. Je kunt met special effects veel leuke attributen toevoegen aan je evenement. Hoe gaaf zal het zijn als je bijvoorbeeld een rookmachine huurt of zelfs een confetti kanon gaat gebruiken. Ik weet zeker dat de gasten zo’n avond niet snel zullen vergeten. Het zorgt voor een extra sfeer op je evenement.

Hoe zit het met bands en artiesten?

De verschillende bands en artiesten zijn erg de dupe van de huidige situatie. Veel van hun optredens en shows zijn gecanceled. Desondanks zijn er toch nog mogelijkheden om optredens te geven voor een publiek. Luxonos ondersteund graag bands om hun optredens zo makkelijk mogelijk te maken. De artiesten kunnen daardoor doen waar ze goed in zijn; muziek maken en het publiek vermaken. Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen!

Latest news

Wat is Cryptogeld?

Gerelateerd Nieuws

HomeVrije Tijd & GezondheidWat kun je doen met een evenement?