The place for men and mankind

En ik had pas net mijn rijbewijs …

Met de huidige maatregelen met betrekking tot de preventie van het corona virus is het tijdelijk niet mogelijk om rijexamen te doen. Aan het einde van vorig jaar zomer was ik gelukkig al begonnen met rijles en mocht ik drie maanden geleden, vlak voor de invoering van de huidige maatregelen, afrijden voor mijn rijbewijs. En gelukkig was ik al na mijn eerste poging geslaagd. Ik was enorm blij met mijn rijbewijs en ik had daar ook ontzettend lang naar uitgekeken. Ik mocht eindelijk zelf de weg op en ik was niet meer afhankelijk van het vervoer van anderen. Echter heb ik daar niet lang van mogen genieten, want al snel ben ik in een ongeluk terecht gekomen. Hoewel ik er vrijwel tot niks aan kon doen, heb ik daar wel een naar gevoel aan overgehouden. Naast dat er een grote deuk zat op de achterbumper van mijn auto, heb ik ook wat lichamelijke schade opgelopen. De andere auto is zo hard op mij gebotst, dat ik een aantal spieren in mijn nek en rug had verrekt. Daar heb ik een lange tijd flink last van gehad.

Ook wel beginnersongeluk genoemd

Als beginnende bestuurder rijd je nogal erg voorzichtig en ben je erg alert in het verkeer. Tijdens mijn eerste kilometers op de snelweg nam ik vaak de veilige keuze om vooral op de rechter rijstrook te blijven rijden en om niet te veel onnodig van baan te verwisselen. Men zegt ook wel dat je pas gaat leren rijden nadat je je rijbewijs behaald hebt en je in een andere auto gaat rijden dan in je lesauto met een rijinstructeur naast je. Daarom zie je vaak dat beginnende bestuurders een afwachtende rijstijl hebben. Toch is voorzichtigheid niet perse veilig voor op de weg. Soms is het juist beter om een assertieve rijstijl te hebben en dat je af en toe je voorrang neemt in plaats van voorrang krijgt. Desondanks had mijn voorzichtige rijstijl niks te maken met het ongeluk waar ik in ben beland. Voor mij op de snelweg vond een botsing plaats, waar ik vervolgens op ben geklapt. Ik had geen tijd of ruimte meer om te remmen of om het te ontwijken.

Spieren verrekt en een aantal schrammen

Door het ongeluk heb ik wat lichamelijk letsel opgelopen. Ik had een paar spieren verrekt in mijn onderrug en in mijn nek. Mijn ouders adviseerde mij om eens te gaan praten met een letselschade advocaat in Schiedam om te kijken of hij nog iets voor mij kon betekenen met betrekking tot een schadevergoeding en een eventuele rechtszaak. Momenteel sta ik nog aan het begin van het traject, maar ik zal daar over een aantal weken verder verslag over doen.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeVrije Tijd & GezondheidEn ik had pas net mijn rijbewijs ...