The place for men and mankind

De veelzijdigheid van een vouwkrat

Door het veel thuis zijn en vanuit huis werken, merk ik dat ik een nieuwe waardering krijg voor bepaalde spullen. Dat klinkt misschien gek, maar wees geduldig. Ik zal het uitleggen. Je moet begrijpen dat ik, net als veel andere Nederlanders, thuis niet echt een werkruimte had ingericht. Ja, ik werkte voorheen al wel eens vanuit huis. Dan was het prima om aan de eettafel te werken. Naarmate de intelligente lockdown langer duurde, werkte de eettafel niet echt comfortabel meer. Dus ik moest ruimte maken. Dat kon prima, ik had namelijk een rommelkamer die ik vooral als opslag gebruikte. Tijdens het opruimen kwam ik behoorlijk wat spullen tegen waar ik versteld van stond, waaronder meerdere vouwkratten.

Handig als opslag

Tijdens de verhuizing een jaar geleden had ik behoorlijk wat vouwkratten ingeslagen. Die kratten heb ik dan ook gebruikt om diverse spullen mee te vervoeren van mijn oude plekje naar mijn nieuwe huis. Vervolgens kwam ik er niet echt aan toe om alles uit te pakken, dus bleven een hoop vouwkratten staan. Toen ik aan het opruimen was, kwam ik erachter dat vouwkratten echt ideaal zijn voor opslag! Je stapelt gemakkelijk een aantal bovenop elkaar en ze nemen vervolgens niet zoveel ruimte meer in beslag. Eigenlijk is dat ook niet ze gek wanneer je weet dat vouwkratten in de logistieke sector regelmatig precies daarvoor worden gebruikt: voor het transport én opslag van goederen! 

Ook op andere manieren inzetbaar

Nadat ik klaar was met opruimen, had ik uiteindelijk een paar lege vouwkratten over. Ik stond voor een nieuwe uitdaging: wat ga ik daarmee doen? Weggooien vind ik als typische Nederlander zonde. Dus ik ging even na om te achterhalen waar ik ze nog meer voor kon inzetten. Al gauw besloot in één vouwkrat in mijn auto te gooien. Daar kan ik alle losse frutsels in doen die rondzwerven. Denk bijvoorbeeld aan de gevarendriehoek, zo’n geel hesje en meer van dat soort spullen. 

Daarnaast bewaar ik nog een vouwkrat bij de voordeur. Die staat dan mooi voor het grijpen als ik een boodschap ga doen. Dan hoef ik niet te sjouwen met allerlei tassen of onhandig flessen frisdrank vast te houden. Bovendien functioneert de vouwkrat gelijk als verzamelplaats voor statiegeldflessen en glaswerk. Zo is dat ook telkens netjes opgeruimd.

Voor het magazijn of de werkvloer

Uiteindelijk had ik nog een enkele vouwkrat over die ik ooit heb geleend van mijn vader. Hij werkt namelijk in de logistieke sector en had een paar robuuste, stevige vouwkratten voor me geregeld. Daar heb ik zware spullen mee verhuisd, zoals al het aardewerk en de gietijzeren pannen. Deze uitstekende vouwkratten vind je dan ook niet in de winkel zoals de Blokker of de Hema. Nee, deze kratten kun je alleen kopen bij groothandels en leveranciers zoals Logistiek Online. 

Dus zoek je na mijn verhaal zo’n sterke krat om te gebruiken in het magazijn of op de werkvloer? Dan raad ik je aan om het te bestellen bij Logistiek Online. Dankzij het gemakkelijke filtersysteem heb je binnen een mum van tijd de geschikte kratten voor jouw situatie gevonden! Bovendien kun je vrijblijvend om een offerte vragen. 

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenDe veelzijdigheid van een vouwkrat