The place for men and mankind

Net je motor rijbewijs gehaald? Wat nu?

Net je motor rijbewijs gehaald? Wat nu? 

Heb jij je motor rijbewijs net gehaald? Gefeliciteerd! Nu kan jij eindelijk de weg op om lekker te touren. Een motor geeft veel vrijheid om te gaan waar je ook maar wilt. Ook is een motor super praktisch om bijvoorbeeld file te vermijden. Binnen een mum van tijd ben jij op je werk. Maar voordat het zover is moet je toch nog een aantal zaken regelen voordat je echt de weg op kunt. In deze blog vertellen we je er meer over. 

 

Rijbewijs aanvragen 

Voordat het zover is moet je in bezit zijn van het rijbewijs. Wanneer je bent geslaagd kan je deze aanvragen en dan zal het enkele dagen duren voordat je het op kunt halen bij jouw gemeente. Je kunt hierbij rekening houden met een wachttijd van ongeveer 5 á 6 dagen. Voor het rijbewijs pasje zelf moet je ook een klein bedrag betalen. In 2020 bedraagt de vergoeding hiervoor €39,75. 

 

Een motor kopen

Wellicht heb je in de tussentijd al gespaard om een eigen motor te kopen. Misschien heb je wel al een speciaal merk op het oog of ben je in twijfel. Doe research op het internet en vergelijk de kwaliteiten van de motors die jou aanspreken met elkaar. Maar uiteindelijk kom je maar op een manier erachter welke motor het best bij jou past en dat is namelijk door de motor te testen. Vraag een proefritje aan bij een motordealer en test de motor uit. 

 

Verzekering 

Voordat je de weg op kunt gaan met je nieuwe liefde is het in Nederland verplicht om je motor te verzekeren. Hiervoor moet je altijd een basisdekking kiezen. De meest standaard basisdekking is een WA verzekering (Wettelijk Aansprakelijkheid). Hiervoor ben jij gedekt voor de schade die jij toebrengt aan anderen. Dit is de verzekering die volgens de wet minimaal vereist is. Of wil je een verzekering die iets meer dekt dan alleen schade aan anderen? Dan kun je gaan voor een WA+ verzekering. Naast de schade die jij veroorzaakt bij anderen ben je ook verzekerd voor brand of schade door slechte weersomstandigheden. Deze verzekering wordt vaak gekozen als de motor buiten geparkeerd staat. Een optimale verzekering is de All risk verzekering. Hiermee ben jij ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt aan de motor. Echter heeft een All risk verzekering vaak een hoge premie. Dit is dan ook alleen aan te raden als je een splinternieuwe motor hebt, want in het geval van schade krijg je alleen de dagwaarde van de motor terug van de verzekeringsmaatschappij. Het kan best lastig zijn om de beste motorverzekering voor jouw voertuig te vinden. Surf daarom naar een website zoals Combi Motors die de service aanbiedt om motorverzekeringen te vergelijken. Door een aantal gegevens te geven zoals je kenteken, woonplaats en leeftijd gaat deze website op zoek naar alle mogelijke verzekeringen die aansluiten bij jouw profiel. Nu hoef jij alleen nog maar de beste uit te kiezen! 

 

Nadat jij je verzekering direct online hebt afgesloten ben jij klaar om de weg op te gaan! En dan gaat het pas echt beginnen, want door vaak te rijden leer jij het pas echt goed. 

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeVrije Tijd & GezondheidNet je motor rijbewijs gehaald? Wat nu?