The place for men and mankind

Wat te doen als je je haar verliest

Het is een zorg voor vele jonge mannen maar eigenlijk krijgen bijna alle mannen er in hun leven mee te maken, het verliezen van het haar op hun hoofd. Kaal worden is een heel natuurlijk verschijnsel maar het kan voor veel onzekerheid en negatieve emoties zorgen wanneer het op jonge leeftijd al begint. Veel jonge mannen die merken dat ze hun haar beginnen te verliezen voelen zich minder aantrekkelijk en zijn bang dat het een negatieve invloed zal hebben op hun datingleven. Veel jongemannen gaan dan ook hard op zoek naar manieren om hun haarverlies terug te krijgen en het haarverlies te stoppen. In dit artikel bespreken we wat je kunt doen wanneer je je haar verliest.

Medicatie

Er is verschillende medicatie beschikbaar die effectief is tegen het verliezen van haar. Deze medicatie zal vaak verder haarverlies voorkomen maar kan niet haar terugbrengen. Daarom is het slimste idee om hier mee te beginnen wanneer je pas net begint met het verliezen van je haar. Wanneer je al heel veel haar verloren hebt is het waarschijnlijk minder effectief om gebruik te maken van medicatie. De twee meest effectieve medicatie opties zijn minoxidil, in de vorm van een lotion of schuim, of finestaride, vaak in pil vorm. Houd er wel rekening mee dat deze medicaties bijwerkingen kunnen hebben.

Haartransplantatie

De beste manier om je haar terug te krijgen wanneer je al een significante hoeveelheid kwijt bent is door te kiezen voor een haartransplantatie. Bij deze transplantatie nemen ze haren van de achterkant van je hoofd, die niet gevoelig zijn voor het hormoon dat kaalheid veroorzaakt, en worden ze naar de kale plekken op je hoofd getransplanteerd. Op deze manier krijg je weer je oude haarlijn terug. Het is wel zo dat je dit door een goede haarimplantatie chirurg neemt om zo littekens te minimaliseren.

Accepteren

Kaal worden is een langzaam proces dat jaren duurt. En alhoewel het in het begin natuurlijk ontzettend schrikken is en het voor veel mannen een flinke klap voor hun ego kan zijn, is het natuurlijk ook een goede optie om het te accepteren. Het volledig accepteren dat je je haar verliest kan een langer proces zijn maar is uiteindelijk natuurlijk wel belangrijk. Je kunt kijken naar succesvolle en aantrekkelijke mannen die ondanks het feit dat ze geen haar op hun hoofd hebben nog steeds vol zelfvertrouwen zijn. Door deze mannen laat je je inspireren.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeVrije Tijd & GezondheidWat te doen als je je haar verliest