The place for men and mankind

Veelgemaakte fouten bij het gebruik van T-shirt transferpapier

Wil je een T-shirt bedrukken met een eigen unieke design? Wij raden aan om door een gespecialiseerde partij te laten doen. Tegenwoordig heb je meerdere professionele aanbieders waar je online je T-shirt design kunt ontwerpen en laten bedrukken. Het is ook mogelijk om het zelf te doen met transferpapier. de enige beperkende factor is je verbeeldingskracht. Met transferpapier kun je designs naar jouw pc scannen en deze op T-shirts, tassen, sweatshirts en schorten afdrukken. Of je kunt jouw digitale foto's gebruiken, ze aanpassen en er tekst aan toevoegen voordat je deze gaat bedrukken op je T-shirt. Mocht je voor deze optie willen gaan, dan geven we jou in dit blogartikel een aantal tips om dit op de juiste manier te doen. Zolang je de veelgemaakte fouten bij het gebruik van transferpapier beschreven in dit artikel vermijdt, kan er niet veel fout gaan.

Het afdrukken van de print

Allereerst: vergeet niet af te drukken in spiegelmodus. Dit is alleen relevant bij het afdrukken op lichte kleuren. Wanneer je afdrukt voor een lichte achtergrond, dien je te onthouden dat je jouw printer in spiegelmodus moet zetten, anders wordt jouw afbeelding andersom weergegeven. Daarnaast: druk niet af op de verkeerde kant van het papier. Dit is een veelgemaakte fout die gemakkelijk kan worden voorkomen. Neem gewoon de tijd om het papier correct in jouw printerlade te plaatsen om op de juiste zijde af te drukken.

Het strijken van de print op je T-shirt

Strijk niet op een oppervlak dat niet vlak is. Je moet jouw transferpapier op een volledig vlak oppervlak strijken, anders wordt de afbeelding niet voldoende aan de stof gehecht. Wees niet bang om het strijkijzer echt heet te krijgen. Het is essentieel dat jouw strijkijzer is ingesteld op en de maximale temperatuur heeft bereikt voordat je de transfer strijkt. Het is ook belangrijk dat als je een stoomstrijkijzer gebruikt, de stoom is uitgeschakeld.

Blijf ook het strijkijzer bewegen. Het probleem met strijkijzers is tegenwoordig dat de meeste strijkijzers aan de onderkant inkepingen hebben om stoom door te laten. Als je het strijkijzer niet beweegt terwijl je je transfer aan het repareren bent, zijn er delen van je afbeelding die niet blijven steken. Vergeet daarnaast niet om voldoende ijzerdruk uit te oefenen. Het hele overdrachtsproces is afhankelijk van druk om het effectief te laten werken. Tijdens het verplaatsen van het strijkijzer dien je bewust zoveel mogelijk druk uit te oefenen om het beste effect te krijgen. We hopen je met onze tips verder op weg te helpen. Mocht je willen kiezen voor gemak, dan kun je tegenwoordig ook heel voordelig je T-shirt laten bedrukken online. Veel succes!

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeZakelijkVeelgemaakte fouten bij het gebruik van T-shirt transferpapier