The place for men and mankind

Game PC samenstellen: zo doe je dat!

Als je met tieners in huis leeft, komt vroeg of laat de vraag om een game PC. Als ouders kun je daar eigenlijk niet meer onderuit. Voor de huidige tieners zijn games online het equivalent van op straat hangen vroeger. Heel het sociale leven van onze tieners speelt zich online af. Dat is voor ons ouders uit een andere generatie toch even wennen. Ik zelf had veel moeite met het idee dat die games ooit bij mij in huis zouden komen. Zetten ze niet aan tot geweld? Worden mijn kinderen niet van die vreemde nerds die niet meer weten hoe ze in jet echt met mensen moeten omgaan? Ik zal vast niet de enige ouder zijn met dat soort vragen. Maar ik zal ook niet de enige ouder zijn die merkt dat gamen onze jeugd voorbereid op een leven dat geheel gericht is op social media. De omgangsvormen zijn nu anders, de vriendenclub is online en de spelletjes die ze met elkaar spelen ook. Je wilt niet dat je kind daarbuiten staat dus tja, wat doe je? Je overlegt met je zoon en hij wil natuurlijk zijn eigen game PC samenstellen zodat hij mee kan doen met zijn vrienden. En je gaat mee, want dat hoort nu eenmaal bij deze tijd. Dus tijd voor deze belangrijke aankoop.

Game PC samenstellen: hoe doe je dat?

Mijn zoon wilde zelf een game PC samenstellen. Hij had al helemaal bedacht hoe dat eruit moest zien. Ik wilde hem niet tegenhouden, maar het budget was natuurlijk niet onuitputtelijk. Toch bleek het wel handig te vertrouwen op de kennis van mijn zoon. Hij had zich er natuurlijk al vele maanden grondig in verdiept. Het budget was mijn grens en daarbinnen mocht hij zijn game PC samenstellen. Als totale leek vroeg ik hem waar hij dan op lette bij de aankoop. Mijn zoon legde uit dat het erg belangrijk is dat je weet welke games je ging spelen en wat je daarvoor precies nodig had. Hij wilde graag meer schijfruimte en een groter werkgeheugen dan gebruikelijk. Maar er zijn nog tal van andere opties die je kunt kiezen zoals bijvoorbeeld een grafische kaart en een krachtige processor. Niet dat ik weet wat dit allemaal inhoudt, maar mijn zoon legde dat naadloos uit.

Gamen maar

Met mijn budget en zijn kennis zijn we online gaan zoeken en zo heeft mijn zoon zijn ideale game PC samengesteld. Hij kan nu weer online mee doen met zijn vrienden. Maar ik stuur hem ook af en toe naar buiten. Sociaal zijn op de computer is leuk en belangrijk, maar beweging en mensen echt ontmoeten ook. Zo komen beide generaties weer tot elkaar!

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeVrije Tijd & GezondheidGame PC samenstellen: zo doe je dat!