The place for men and mankind

Een leuke stedentrip naar Wenen

Wanneer je zin hebt om een stedentrip te maken, is de hoofdstad van Oostenrijk echte een aanrader. Het mooie Wenen ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. Wenen is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig of met de trein. Voor een stedentrip is vaak het vliegtuig handig omdat je er dan snel bent en langer van je tijd in Wenen zelf kan genieten. Wanneer je in Wenen bent aangekomen zie je allerlei mooie architectuur. Je ziet er veel bouwwerken uit de barok, maar zeker ook vele bouwwerken uit andere stijlperioden. Ook is het Hundertwasserhaus echt een bijzondere bezienswaardigheid als je van architectuur houdt. Dit ziet er namelijk heel kleurrijk uit. Ook zijn er prachtige kerken en bijvoorbeeld de staatsopera heeft ook een heel imposant gebouw. Je kan het gebouw van buiten bekijken, maar een voorstelling bijwonen zou nog veel mooier zijn!

 

Activiteiten om te doen

Maar ook als je minder geïntegreerd bent in architectuur is er meer dan genoeg leuks te zien en te doen. Zo is er het Prater, dit is een heel groot stadspark. Dit park is gratis toegankelijk maar voor de attracties moet je wel betalen. In dit park zijn namelijk ook achtbanen en een golfbaan. Ook het reuzenrad is betaald, maar vanuit hier heb je op het hoogste punt een prachtig uitzicht over Wenen en over de rivier de Donau. Wanneer je genoeg hebt gezien en gelopen zijn er in Wenen ook heerlijke cafeetjes waar je lekker kan eten en drinken. Dit is ideaal tijdens een stedentrip. Vaak kom je na een lange dag uitgeput terug bij je verblijf. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je een fijne slaapplek hebt. Daarom is het slim om dit van tevoren goed uit te zoeken en te boeken. 

 

De juiste accomodatie

Stedentrip Wenen kan je online gemakkelijk van tevoren boeken. Je kan dan kiezen in welk hotel je wil slapen en hoelang je wil verblijven. Wel zo fijn als je van tevoren weet dat je een goed onderkomen hebt. Je kan er dan vaak zelf voor kiezen of je een hotel of een appartement wil. Beide heeft zo zijn voor en nadelen. Dit ligt een beetje aan wat je zelf vindt. Vaak is het bij eens stedentrip wel heel belangrijk wat de locatie van je onderkomen is. Je wil graag dat dit dicht bij de plek ligt die je vaak wil bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld in het centrum zijn. Of in de buurt van een bushalte zodat je gemakkelijk overal heen kan. Kortom er is keuze zat om voor iedereen wat leuks in Wenen te vinden!  

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeAlgemeenEen leuke stedentrip naar Wenen