The place for men and mankind

Het belang van een zakelijke rekening voor ondernemers

Het inschrijven van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel is slechts het begin. Nu je officieel eigenaar bent van je eigen onderneming, is het namelijk belangrijk om de zakelijke taken goed te regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het regelen van een bedrijfsruimte of een postbus? Één van de zakelijke taken die het meeste twijfels met zich meebrengen is het openen van een gratis zakelijke rekening. Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel alle voor- en nadelen van het openen van een zakelijke rekening, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Werk en privé gescheiden houden

Het scheiden van je werk en privézaken, kan voor nieuwe ondernemers behoorlijk ingewikkeld zijn. Veel pas-gestarte ondernemers nemen de werktelefoon bijvoorbeeld gewoon mee naar huis, of beantwoorden nog even snel hun e-mails voor ze gaan slapen. Om een duidelijke balans aan te brengen tussen werk en privé, kan het slim zijn om je financiën te scheiden. Zo voorkom je dat de twee boekhoudingen door elkaar gaan lopen. Ga voor het openen van een zakelijke rekening op zoek naar de beste bank voor zzp, zodat je niet alleen een scherpe prijs aangeboden krijgt, maar ook hulp waar nodig.

Rekening op naam van je bedrijf

Voor klanten is het zeer belangrijk om zaken te doen met een betrouwbaar bedrijf. Het opbouwen van een goede reputatie kost tijd en geduld, maar je kunt wel degelijk het vertrouwen van de klant winnen door professioneel over te komen. Een bankrekening op naam van je bedrijf kan hierbij helpen. De meeste klanten vinden het namelijk prettig wanneer hun geld rechtstreeks terechtkomt op de rekening van het bedrijf. Wanneer klanten geld over moeten maken naar een rekeningnummer met persoonlijke naam, voelt dat minder professioneel én dus minder betrouwbaar. Dit zou zelfs klanten kunnen afschrikken. Het afsluiten van een zakelijke rekening is dus niet alleen voor jou, maar ook voor je klanten én leveranciers.

De nadelen van een zakelijke rekening

Het enige nadeel dat kleeft aan het openen van een zakelijke rekening is de prijs. De meeste banken vragen namelijk een hoger maandbedrag voor het openen van een zakelijk account dan voor een privéaccount. Dit is onder andere te danken aan de extra functies die komen kijken bij een zakelijke rekening. Denk bijvoorbeeld aan goede klantenservice én duidelijke transacties voor de boekhouder. Om dit nadeel zoveel mogelijk te beperken, is het slim om goed onderzoek te doen naar de beste banken en verschillende rekeningen met elkaar te vergelijken!

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeZakelijkHet belang van een zakelijke rekening voor ondernemers