The place for men and mankind

Een mamafiets is er ook voor papa\’s, opa\’s en oma\’s

Een mamafiets is een ontzettend goede uitvinding. Het is namelijk zo dat je, als je je kindje aan je stuur wilt vervoeren in een speciaal zitje, je altijd te kort ruimte hebt om fatsoenlijk te kunnen opstappen. Laat staan wat een ellende het afstappen geeft. Op een mamafiets heb je dat probleem niet. Je kunt aan deze fiets een fijn kinderzitje aan het stuur hangen en toch voldoende ruimte hebben om op en af te stappen. Dit zorgt voor meer veiligheid, je kunt ook in noodsituaties snel en veilig afstappen zonder te blijven hangen aan het kinderzitje aan je stuur.

Een mamafiets heeft een fijne lage instap

Hierdoor sta je altijd een stuk stabieler. Het is ook fijner opstappen met zo'n lage instap. Je hoeft geen been over het zadel te zwaaien. Het is dus niet voor niets dat ook steeds meer papa's kiezen voor een mamafiets. Zo'n fiets ziet er tegenwoordig nog stoer uit ook. Je kunt er gemakkelijk allebei je kinderen en de boodschappen op vervoeren. Als dat niet handig is? Je ziet wel filmpjes voorbij komen van moeders die fietsen met twee kinderen op de bagagedrager en een kind in het zitje voor aan het stuur, een grote tas met boodschappen aan iedere kant van het stuur en nog een hond aan de lijn? Dat is, zonder moederfiets dus eigenlijk niet mogelijk.

Een lage instap is voor veel meer mensen fijn

Ben je al wat op leeftijd en heb je wat last van je heupen en/of je rug? Dan is het natuurlijk van de zotte dat je niet meer fietst omdat je niet meer op je fiets kunt komen. Fietsen is hartstikke gezond voor je lijf en zal ook zorgen voor meer soepele spieren. Gun jezelf dit plezier en schaf een mamafiets aan. Dan heb je geen gedoe meer om je been over de stang en het zadel te krijgen en kun je gewoon met je vrienden mee een rondje fietsen.

Een elektrische moederfiets is ook een oplossing

Woon je in de stad of op het niet zo platte platteland en doe je alles op de fiets? Dan weet je hoe zwaar dat soms kan zijn, zeker als je ook nog één of twee kinderen te vervoeren hebt. Kies dan voor een elektrische fiets met een extra lage instap. Je kunt dan nog steeds de kinderzitjes kwijt, maar het fietsen word je een stuk gemakkelijker gemaakt. Bij iedere trap krijg je een zetje in de rug.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeAlgemeenEen mamafiets is er ook voor papa's, opa's en oma's