The place for men and mankind

Tegels kopen in de badkamer: wat moet je weten

Het lijkt allemaal een fluitje van een cent, maar als je jezelf meer gaat verdiepen in de verschillende soorten, typen en materialen van tegels merk je al gauw dat je in sommige gevallen door de bomen het bos niet meer ziet. Of door de tegels de badkamer. Om er zeker van te zijn dat jij de juiste keuze maakt tijdens het shoppen voor jouw badkamertegels heb ik dit blog voor je geschreven. Veel plezier met lezen!

Om te beginnen zijn er vloer- en wandtegels

Je kan tegels voor in de badkamer onderverdelen in twee categorieën. Dit zijn namelijk vloer- en wandtegels. Badkamertegels beschermen uiteraard tegen de inwerking van vocht omdat je hier dagelijks en soms wel meer dan een maal per dag mee te maken hebt. Tegels zorgen er tevens voor dat de badkamer makkelijk te reinigen is. Kortom: genoeg voordelen om badkamertegels te kiezen.

Tegels voor op de vloer

Vloertegels kopen doe je niet zomaar. Er zit veel werk en aandacht in. Zo kan je voor jezelf de keuze maken om mee te gaan met de badkamertrends van het seizoen, of voor een tegel te kiezen die vrijwel altijd modern en in de mode is.

Hoe dan ook, het is belangrijk dat je van te voren weet wat voor tegels je wil kopen. Ga je voor een grotere afmeting of juist kleiner? Welke kleur wil je van de tegel kopen? Of wil je verschillende kleuren zodat er een soortement mozaïek patroontje ontstaat? Ook is er nogal wat kwaliteitsverschil te zien wanneer je tegels wil kopen voor in de badkamer. Kortom: tegels kopen vergt aandacht en kennis. Iets wat je misschien niet altijd in huis hebt, maar wel handig en goed van pas kan komen. Let bijvoorbeeld eens op de soort tegel.

Soorten badkamertegels

Om te beginnen heb je een aantal verschillende soorten badkamertegels. We onderscheiden namelijk keramische of natuurstenen tegels.

Keramische tegels zijn vaak wat goedkoper dan tegels van natuursteen. Dit komt doordat natuurstenen tegels de warmte beter vasthouden dan keramische tegels. Ze hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Zo hebben keramische tegels vaak een mooi glanslaagje omdat ze met een glazuurlaag worden afgebakken. Dit laagje maakt de tegel ook waterbestendig.

Tegels van natuursteen zijn wat lastiger schoon te maken dan keramische tegels, maar zijn wel een stuk mooier. In sommige gevallen gaan ze ook een stuk langer mee, omdat ze niet met chemische schoonmaakmiddelen schoongemaakt kunnen worden. Dit is ook nog eens beter voor het milieu!

Hopelijk heeft dit blog wat duidelijkheid gegeven over badkamertegels en kan jij nu zelf kiezen welke tegels je wil leggen in jouw nieuwe badkamer. Veel succes!

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeWonenTegels kopen in de badkamer: wat moet je weten