The place for men and mankind

Op jonge leeftijd een gehoortoestel?

Minder goed horen. Het is een kwaal die heel vaak bij oudere mensen voorkomt. Maar tegenwoordig komen er helaas ook veel jongere mensen aanzetten met gehoorproblemen. Sterker nog, het is een ontzettend groot probleem aan het worden. Wat is de oorzaak hiervan?

Veel jongeren gaan natuurlijk graag naar een feestje. Ze gaan naar concerten, clubs en andere feesten. Op deze feesten wordt vaak heel hard muziek gespeeld. De volumes van dergelijke feesten zijn meestal zo hoog dat ze zorgen voor gehoorschade. Hoe weet je dat je gehoorschade hebt opgelopen? En hoe kun je het behandelen, of nog beter, voorkomen? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Op tijd herkennen

Veel jongeren hebben het ervaren. Ze gaan naar een club en komen na een avond feesten thuis met niet alleen een kater, maar ook een irritante piep in de oren. Over het algemeen zal deze piep na een paar uur weer weggaan. Maar wanneer je een dergelijke piep in je oren hebt gehad, heb je in principe al gehoorschade opgelopen. Ten eerste zul je als je te vaak met een dergelijke piep thuiskomt, minder goed gaan horen. Maar wat ook kan gebeuren is dat deze piep permanent wordt. Een dergelijke piep in de oren is natuurlijk ontzettend frustrerend. Omdat veel jongeren vaak naar clubs en feesten gaan kan het zorgen voor blijvende gehoorschade die op oudere leeftijd alleen maar erger zal worden. Daardoor zien gehoorspecialisten steeds vaker jongere mensen komen voor een hoortoestel.

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. De gemakkelijkste manier om gehoorschade door clubs en feesten te voorkomen is door niet naar deze clubs en feesten te gaan. Maar dat is natuurlijk niet zo leuk. Jonge mensen gaan toch wel graag stappen. Een van de beste manieren waarop je je gehoor kunt beschermen en toch kunt uitgaan is door oordopjes te dragen. Natuurlijk is het zo dat je juist om de muziek gaat stappen. Oordopjes lijken daartegen in de weg te staan. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig oordopjes die op maat worden gemaakt en het geluid op zo’n manier filteren dat je nog steeds de muziek fantastisch kunt horen maar tegelijkertijd zijn je oren beschermd.

Behandelen

Het lastige van gehoorschade is dat het een sluipend proces is, maar als het eenmaal is gebeurd, is het niet meer terug te draaien. Er is dus geen genezing maar je kunt weer goed horen met een hoortoestel. Sommige jonge mensen die een hoortoestel moeten willen dat niet omdat het er raar uitziet. Dit is natuurlijk ontzettend onhandig want ze blijven met een slechter gehoor rondlopen. Juist terwijl er tegenwoordig veel hoortoestellen zijn die je amper ziet in je oren.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeVrije Tijd & GezondheidOp jonge leeftijd een gehoortoestel?