The place for men and mankind

Plezier op de thuisvloer

Ik durf het bijna niet te zeggen maar zo langzaamaan zie ik om mij heen dat we gewend raken aan de huidige wereldsituatie. Thuiswerken is niet meer dan normaal geworden. Maar we blijven worstelen met het sociale contact. Het werkleven is ook een groot onderdeel van ons sociale leven. Hoe houd je dat nu op peil in een tijd als deze? In deze blog geef ik je wat tips wat dit betreft. Lees je mee?

Samen pauze houden

We moeten een routine vinden. Voor veel mensen lukt dit immers wel een beetje maar vaak plannen we pauzes niet in, werk gaat voor en zonder de collega’s om je heen vergeet je het wellicht helemaal. Zorg daarom voor een standaard lunch date met collega’s, gewoon online! Zo spreek je elkaar nog eens in een ontspannen setting. Even een bakje koffie doen samen, dit is ook het nieuwe normaal.

Een drankje op vrijdagmiddag

Hoelang ik al geen typische Vrijmibo heb meegemaakt… goh, ik weet de laatste keer niet meer. En dat is zonde! Want ook borrelen kan prima online. Spreek dit van tevoren met een grote groep collega’s af en haal wat lekkers in huis. Groot voordeel: aangezien de snacks alleen voor jou zijn, kan je al je favorieten kopen. Niemand waar je wat dat betreft rekening mee hoeft te houden. Maak via het online platform wat je gebruikt verschillende groepen aan zodat iedereen daartussen kan wisselen en iedereen elkaar spreekt.

De feestdagen gaan gewoon door

De eerste maand van 2021 zit er alweer op en ondanks dat de rest van het jaar er onzeker uitziet, gaan een aantal dingen natuurlijk gewoon door. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen maar ook grote feestdagen zoals Pasen. Normaal gesproken wordt hier ook op de werkvloer in meer of mindere mate aandacht aan besteedt. Zorg als werkgever voor paasattenties voor je personeel en je kan een paasgeschenk bestellen en laten bezorgen voor alle collega’s. Zo houd je contact en als werkgever geef je blijk van extra waardering van je werknemers.

Blijf in contact

Het belangrijkste is het in contact blijven met elkaar. Veel mensen voelen zich eenzaam in deze tijd. Niet iedereen woont met andere mensen samen, en sommige mensen zijn angstiger dan anderen. Door de ‘gewone’ dingen in stand te houden op de werkvloer zoals pauzes en feestdagen houd je dat contact ook vast en verwatert de relatie tussen collega’s ook niet. Als we dan weer teruggaan naar het kantoor, voelt alles binnen een mum van tijd weer als vertrouwd.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeZakelijkPlezier op de thuisvloer