The place for men and mankind

Een hoekbureau werkt fijn, ook thuis!

Nu we met z'n allen al een paar maanden thuis aan het werk zijn, komen we er steeds meer achter dat een goede werkplek écht van belang is. Een uurtje met de laptop op de bank is al niet fijn, laat staan een hele werkdag op de keukenstoel aan de keukentafel. Het is dus van belang om een goede thuiswerkplek te hebben. Een waar jij goed kunt zitten werken en waar je je goed kunt concentreren. Want dat lukt pas als je fijn zit. Heb je niet veel ruimte over, maar wil je toch een goede werkplek? Bureaus zijn er in alle soorten en maten. Kies een goed bureau en een goede stoel en je kunt flink aan de bak. Heb je wat meer ruimte? Kies dan bijvoorbeeld eens voor een hoekbureau.

Een hoekbureau is een fijne oplossing

Want door de hoek kun je je beeldscherm beter op de juiste afstand zetten en hou je nog ruimte over voor je mappen, je papieren, je printer en je koffie. Onder het hoekbureau, maar dan niet in het hoek-deel, kun je nog een ladeblok of een prullenbak kwijt. Door een hoekbureau te combineren met een goede bureaustoel, kun je gemakkelijk je eigen thuiskantoor maken.

Wat denk je van een sta bureau?

We weten allemaal dat de hele dag zitten niet gezond is. Maar hoe regel je dat als je op de laptop of de pc aan het werk bent? Nou, door een sta bureau aan te schaffen. Zo'n sta bureau is eigenlijk net als een gewoon bureau, maar dan in hoogte verstelbaar. Je kunt er dus aan zitten én aan staan. Dat is heel fijn voor de afwisseling en ook om je concentratie vast te kunnen houden. Door af en toe te wisselen van houding hou je het werken langer vol.

Waar let je nog meer op bij thuis werken?

Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, ook als er niemand in de buurt is. Drink dus voldoende water, haal dagelijks een frisse neus door bijvoorbeeld in je lunchpauze een rondje te wandelen en eet gezond. Vooral dat laatste lijkt er met thuiswerken flink bij in te schieten. Spreek ook met je gezin af dat je niet gestoord mag worden als je aan je bureau of in je werkkamer zit. Plan klusjes in voor na werktijd. Werk je normaal gesproken tot 17.00 uur? Doe dat dan nu ook. De was aanzetten en stofzuigen en dweilen kan daarna ook prima gebeuren. Hou dus zoveel mogelijk je werkritme aan, maar vergeet niet extra te bewegen!

Latest news

Wat is Cryptogeld?

Gerelateerd Nieuws

HomeZakelijkEen hoekbureau werkt fijn, ook thuis!