The place for men and mankind

Hoe vermaak ik de kids?

De kinderen mogen eindelijk weer naar school! Maar nog lang niet alles is open en daarom blijft het best lastig om de kinderen te vermaken. Is jouw inspiratie en die van de kinderen op? Wij delen hier een aantal leuke dingen wat je kunt gaan doen met de kids.

 

Voetbaltoernooitje

Het is alweer bijna juni dus dat betekent veel meer mooie dagen! Tijd om naar buiten te gaan dus. Organiseer een voetbaltoernooi voor alle buurkindjes, vriendjes en vriendinnetjes. Laat ze zelf hun team samenstellen. Misschien kan jij voor scheidsrechter spelen zodat alles eerlijk verloopt. Koop voor de winnaar een mooie prijs en maak er een leuke en gezelligde dag van.

 

Schleich 

Is het weer toch wat slechter buiten? Spaar de dieren poppetjes van Schleich. Dit is een bedrijf wat al na de tweede wereld is opgezet en de poppetjes blijven altijd een rage. Daardoor kun je het overgeven van generatie naar generatie. Bovendien kunnen de kinderen manges, boerderijen en draken kastelen sparen waarmee zij zich wel uren kunnen vermaken. 

 

T-shirts zelf beschilderen

Hoe leuk is het om een eigen gemaakt t-shirt weer naar school aan te kunnen? Koop wat goedkope t-shirts in en haal bij de Hema of Action textielverf of stiften en ga een middagje creatief aan de slag met de kids. 

 

Koekjes bakken 

Wat is er meer ontspannender en lekkerder dan een middagje koekjes bakken? Laat de kids een recept uitkiezen en haal de spullen in huis om lekker aan de slag te gaan als een banketbakker. 

 

Netflixen 

Is het een dagje slecht weer en zijn jullie allebei vrij? Houd lekker de pyjama’s aan en doe een dagje helemaal niets. Alleen maar kijken naar de kids hun favoriete film of serie op Netflix. 

 

Ouderwetse bordspelletjes 

Hoewel kinderen vaak achter spelcomputers zitten om een spelletje te spelen blijft een ouderwets bordspelletje toch wel het aller gezelligst om samen te doen. Pak de bordspelletjes uit de kast en speel een hele middag fanatiek tegen elkaar!

 

Puzzelen

Nog zo’n activiteit dat zo ontspannend is voor de geest. Koop een puzzel bij een speelgoedwinkel met een indrukwekkende plaat en ga samen puzzelen. Wist je dat er ook een Nederlands Kampioenschap in puzzelen is? Wie weet kunnen jullie daar wel voor gaan oefenen. 

 

Maak een eigen museum

Ga lekker creatief aan de slag bijvoorbeeld door beeldjes te kleien en schilderijen te maken. Na een tijdje van dit soort kunstwerken gespaard te hebben kunnen jullie je eigen museum beginnen. 

 

Laat de kinderen een toneelstukje opvoeren

Heb je nou niet zoveel tijd om de kids te vermaken? Vraag of ze een toneelstukje willen voorbereiden die ze aan het eind van de dag aan papa en mama kunnen opvoeren! Zo zijn de kids wel even zoet. 

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeVrije Tijd & GezondheidHoe vermaak ik de kids?