The place for men and mankind

Uitgaan in de stad is veranderd

Juist, je leest het goed. Uitgaan is niet meer wat het geweest is. Dit was voor de corona crisis al het geval, maar door de nieuwe anderhalve meter samenleving is het al helemaal anders geworden wanneer je de stad in wilt gaan om een biertje te drinken of een dansje te doen met jouw vrienden. Ben jij benieuwd wat nu nog mogelijk is in de anderhalve meter samenleving? Lees dan snel verder!

Clubbing

Voordat de pandemie meer vat kreeg op de bewoners van de aarde was het de normaalste zaak van de wereld dat je af en toe eens naar de club ging om eens lekker uit je plaat te gaan. Dansen, drinken, nieuwe mensen ontmoeten, het was er allemaal bij. Tegenwoordig is dat wel anders, dat voel je zeker als je in de randstad woont.

Veel clubs zijn vanaf midden maart niet meer open geweest. Dit resulteert erin dat mensen andere dingen moeten gaan doen om lekker los te gaan. Gelukkig is dit ook iets wat een positieve kant kent. Iets wat voorheen namelijk meer en meer voorkwam dan ooit in de steden is namelijk het gebruik van drugs. Bijvoorbeeld een speed verslaving ligt dan al gauw op de loer. Zeker omdat deze drug je het gevoel geeft dat je nog wel even door kan. Nu er minder wordt gefeest lijkt het dan ook wel alsof het gebruik van dit middel is afgenomen. Dit maakt weer ruimte voor gezellig drankjes doen met vrienden op terrassen!

Een terrasje pakken

En ook dit is anders dan we het gewend zijn. Het is nu alleen maar mogelijk om met jouw huisgenoten een drankje te doen op een terras zonder dat je ervoor hoeft te reserveren. Of nou ja, je mag wel op het terras zitten met mensen buiten jouw huishouden, maar wel op anderhalve meter afstand van elkaar.

Dit lijkt misschien een nadeel, maar het wordt natuurlijk gedaan voor jouw eigen veiligheid. Het is namelijk belangrijk dat we ook in deze nieuwe periode van vechten tegen de pandemie alert blijven op de risico’s die te dicht bij elkaar komen met zich mee brengen.

Dus ook met vrienden afspreken zoals we het kennen is eigenlijk volledig in een nieuw jasje gestoken. Het brengt de mens weer op nieuwe en creatieve ideeën om de gezelligheid op te zoeken. Dit geldt eigenlijk voor zowel binnen als buiten de stad. Het enige verschil is dat je in de steden veel vaker ziet dat mensen de regels aan hun laars lappen omdat de cijfers weer wat positiever zijn. Dit is echter geen reden om jouw aandacht te laten verzwakken. Kortom: blijf veilig, houdt anderhalve meter afstand. Ook op het terras.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeVrije Tijd & GezondheidUitgaan in de stad is veranderd