The place for men and mankind

Beleggen in crypto voor beginners

Succesverhalen over cryptocurrency zijn je al veel om de oren gevlogen. Grote kans dat je handen beginnen met jeuken om ook te gaan beleggen. Maar verdiep je eerst in het onderwerp, voordat je al je geld erin steekt en het zomaar kwijt bent. 

Wat zijn cryptocurrency?

Cryptocurrency of oftewel cryptovaluta kun je niet fysiek vasthouden. Het is een elektronische munt. Wat het anders maakt dan het geld dat op je bank staat, want dat kun je ook niet vasthouden, is dat er geen bank bij komt kijken. Voorbeelden van cryptovaluta zijn Bitcoin, Ethereum, Solano en VeChain.

Cryptovaluta bevindt zich op de blockchain. Dat is een techniek waarbij een enorm netwerk van gebruikers gemeenschappelijk een database aan transacties bijhoudt. Het makkelijkst is de blockchain uit te leggen als een database van blokken. Deze blokken zijn transacties. Deze worden gecontroleerd door de gebruikers van de blockchain en hier komt dus geen derde partij, zoals een bank bij kijken. Toch ben je zelf geen onderdeel van de blockchain als je in crypto wil gaan handelen. Je hebt daar een cryptowisseldienst bij nodig. Daar koop je ook je crypto. 

Succesverhalen

Ze werden eerder al genoemd; de succesverhalen. Als je in 2009 voor een paar euro Bitcoins kocht, had je nu meer dan een miljoen verdient. Deze verhalen maken het heel aantrekkelijk om te investeren in crypto. Dat is ook niet gek, crypto kunnen namelijk in een heel korte tijd onwijs groeien. Welke cryptocurrencies gaan stijgen? Dat is een vraag waar iedereen antwoord op wil. Er valt natuurlijk niet met 100% zekerheid te zeggen welke coins gaan stijgen. Toch kun je met een beetje kennis en met de koers een eind komen.

Naast de succesverhalen en dat in te schatten valt welke valuta gaan stijgen, zit er nog steeds een risico aan vast. De prijs van crypto is alleen maar op de vraag naar de munt gebaseerd en niet zoals bij een aandeel dat je eigenaar bent van een stukje van de organisatie. Ook doordat je geld online staat, kan het gehackt worden of nog vervelender, je raakt je digitale sleutel kwijt. In beide gevallen ben je je geld kwijt. Nu is het juist vervelend dat er geen derde partij is die je geld in de gaten houdt.

Er valt dus heel veel geld te verdienen met crypto en met de huidige rente over je spaargeld is het aantrekkelijk om te gaan investeren. Bedenk wel dat je het geld ook kan verliezen, voordat je al je spaargeld in crypto steekt.

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeAlgemeenBeleggen in crypto voor beginners