The place for men and mankind

Wat is THC olie en is het goed voor je?

Het gebruiken van oliën zoals thc olie (ook wel wietolie genoemd) wordt steeds populairder. Wellicht heb je mensen al eens horen zeggen dat er belangrijke voordelen zitten aan het gebruik van deze olie. Maar wat is thc olie nu eigenlijk en wat zijn de feitelijke voordelen van deze natuurlijke olie? Het antwoord op deze vragen en meer lees je in dit blog!

 

Wat is THC olie?

THC is een afkorting voor tetrahydrocannabinol. Raphael Mechoulam isoleerde de stof voor het eerst in het jaar 1964. THC is één van de wel 113 werkzame stoffen in de cannabisplant. THC is de stof in de cannabisplant waar je ‘high’ van wordt. De stof is ook verantwoordelijk voor de eetbuien. In Nederland kun je eigenlijk vrijwel geen thc olie kopen, omdat dit niet toegestaan is. Wel heeft THC olie diverse beneficiaire werkingen. Zo werkt het ontstekingsremmend, kan het pijn verlichten en helpt het stress voorkomen en reduceren. Ook kan het de spieren verslappen, helpt het tegen slapeloosheid en gaat het verlies van eetlust tegen. Wil je van deze voordelen profiteren? Dan kun je wel zelf wietolie maken en hierbij gebruik maken van biologische wiet of door zelf een cannabisplant te kweken. Wel is het in Nederland toegestaan om CBD-olie te verkopen. Ook CBD-olie heeft verschillende gezondheidsvoordelen.

 

Wat is CBD-olie?

CBD-olie is een olie die in Nederland gemaakt wordt van de hennepplant. Doordat de hennepplant bijna geen THC bevat, zul je van CBD-olie niet high worden. Je kunt CBD-olie aanschaffen in verschillende sterkten. Ga je voor het eerst CBD-olie gebruiken? Dan kun je het beste beginnen met een olie met 5% CBD. Voor kinderen en dieren is de olie met 2.5% CBD goed geschikt. Ook CBD-olie werkt ontstekingsremmend en helpt het misselijkheid en overgeven tegen te gaan. Daarnaast is deze olie een krachtige antioxidant en dus goed ter ondersteuning van het immuunsysteem. Andere voordelen van de olie zijn met name emotioneel en mentaal. Zo kan CBD-olie angsten verminderen en heeft het een antipsychotische werking. Een belangrijk ander bewezen voordeel van het gebruiken van CBD-olie is dat het epileptische aanvallen kan helpen verminderen. Daarnaast is er in diverse onderzoeken aangetoond dat het gebruiken van CBD-olie kan helpen bij het verlagen van de kans op diabetes, goed is voor de gezondheid van het hart en kan helpen aandoeningen tegen te gaan. Kortom: ook CBD-olie heeft vele gezondheidsvoordelen. Mocht je dus niet zelf wietolie willen gaan maken, is CBD-olie een mogelijke geschikte vervanger voor de niet-verkrijgbare wietolie. 

 

Latest news

Gerelateerd Nieuws

HomeAlgemeenWat is THC olie en is het goed voor je?